+32 (0)3 535 20 00 | FAQ’s | info@persempre.be

Het milieu beschermen en tegelijkertijd energie sparen.

Piazzetta heeft van bij het begin milieuvriendelijke producten gemaakt, omdat zij gevoed worden door hernieuwbare energiebronnen zoals hout en pellets. De biomassa wordt namelijk constant gereproduceerd dankzij de gecombineerde actie van zonne-energie, kooldioxide, water en minerale zouten die daarin opgelost zijn. Op die manier wordt het ecosysteem in balans gehouden.

Hout.

Hout is de natuurlijke brandstof die de mens van oudsher gebruikt en die een hernieuwbare energiebron bij uitstek is. Het gebruik van hout als brandstof vermindert de risico’s van het broeikaseffect omdat het niet bijdraagt aan de toename van kooldioxide in de atmosfeer. Hout is namelijk een neutrale biologische energiebron omdat het dezelfde hoeveelheid CO2 in de atmosfeer uitstoot dan tijdens de chlorofyl fotosynthese die door de planten opgenomen wordt.

Pellets.

Voor het maken van pellets wordt het afval van andere houtcellulosebewerkingen gebruikt en daardoor putten zij de natuurlijke bronnen niet uit. Dit is een uiterst handige brandstof omdat het makkelijk te vervoeren en op te slaan is. Dankzij de bijzondere toegepaste technologie garandeert Piazzetta bovendien dat haar producten een hoogwaardige verbranding hebben met een beperkte uitstoot van schadelijke stoffen.

Maximaal rendement, minimale emissie.

Zorgvuldige laboratoriumtests en diepgaande studies op het gebied van warmtetechniek hebben ervoor gezorgd dat de producten van Piazzetta een optimaal warmterendement, een laag verbruik en lange brandduur bieden. Daar komt nog een beperkte emissiegehalte van schadelijke stoffen in de atmosfeer bij, in overeenstemming met de strengste Europese normen. Voor een warmte zonder compromissen.